Espai de relació
A la nostra escola sempre hem volgut tenir una relació cordial, oberta i propera amb les famílies. Pensem que any rere any ho hem anat aconseguint creant vincles amb els petits detalls quotidians.
Des de ja fa uns anys l’equip va acordar convidar les noves famílies a un primer acostament a la vida de l’escola, en unes trobades que anomenem “espai familiar”.
El mes de maig i juny, dos matins a la setmana en horari escolar, els nens i nenes juguen i es familiaritzen amb el nou espai i els adults coneixen de més a prop el tarannà de l’escola. Els mestres encarregats de conduir aquest espai, fan petites observacions dels nous infants i intenten resoldre tots aquells dubtes i angoixes que es creen a les famílies. Aquestes observacions ens ajuden a la planificació del curs vinent i es traspassen a la resta de l’equip en les reunions de coordinació.
La tertúlia i el diàleg distès, complementat amb articles de temes d’interès educatiu, potencia la confiança en l’escola ajudant l’infant a sentir-se més segur en el moment de la separació el curs vinent.
Un altre dels espais de relació és l’anomenada “Nit màgica”. El divendres anterior a l’arribada del Senyor Carnestoltes ens trobem per guarnir l’escola entre pares, mares i mestres. Des de la tarda fins ben arribada la nit dibuixem, pintem i aprofitant l’ avinentesa fem un bon piscolabis.
El disseny dels espais es prepara amb anterioritat a la reunió del Consell de Participació (ara Consell escolar), on es creen comissions mixtes de treball entre pares/mestres per planificar els detalls i les compres del material.
Aquesta llarga i intensa nit és una estona d’intercanvi d’idees i de realització de tasques en equip. Els pares es coneixen i van creant petites amistats que sovint acaben generant trobades fora de l’escola. Tots però tenim un objectiu comú: omplir de màgia l’escola, passar una bona estona i gaudir tots plegats de la feina feta, però sobretot sorprendre els nostres infants amb l’arribada del Carnaval.